MASAŽE

Medicinska masaža

Jedna je od najučinkovitijih metoda koja je prvenstveno namijenjena rješavanju raznih fizičkih komplikacija od bolova u vratu i leđima, trncima u rukama, problema s kralježnicom, upalom mišića i živaca, glavobolja, migrena, istegnuća, stanja nakon operacija i ozljeda, dišnih problema i slično. Neophodna za uspješno i potpuno prirodno liječenje išijasa.

Masaža ima cilj liječenja ili ublažavanja bolnih stanja, što se postiže intenziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja, boljom opskrbom kisikom, ubrzanjem metabolizma, smanjenjem mišićnog tonusa, itd…

Intezitet zahvata je prilagođen bolnom mjestu i potrebno je veliko iskustvo i predanost za uspješno obavljanje ove tehnike.

Relaksirajuća masaža

Za razliku od klasične, s kojom ju se često miješa, relaksirajuća masaža je izuzetno nježna, namijenjena prvenstveno smanjenju stresa. Kod relaksirajuće masaže vrlo je važan i sami ambijent u prostoriji. Doduše i kod drugih oblika masaže jest važna atmosfera, ali kod relaksirajuće masaže ona je jedan od ključnih čimbenika. Nježno svijetlo, mirisne svijeće, eterična ulja ili štapići, tiha opuštajuća glazba uvode vas u savršen trenutak opuštanja i mjesta koje ne poznaje stres.

Osim samog opuštanja i relaksacije cilj je i regeneracija, uspostavljanje pravilnog balansa i toka energije u organizmu. Za razliku od medicinske, sportske ili klasične masaže, ova tehnika nije intenzivna već pokretima opuštamo cijelo tijelo i um.

Nježnim i laganim pokretima, krajnji je cilj ove vrste masaže dovesti osobu u stanje spavanja. Pa ako ste za spavanac, ili imate problema s nesanicom, onda je ova tehnika za vas.

Limfna drenaža

Namijenjena je povećanju cirkulacije limfe, venske cirkulacije, detoksikaciji i izbacivanju viška tečnosti. Preporučuje se osobama s proširenim venama i kapilarama, uspješno otklanja simptome „teških nogu“, također vrlo uspješna tehnika u borbi protiv celulita.

Limfna drenaža posebno se preporučuje u postoperativnom razdoblju i značajno ubrzava oporavak cijelog organizma. Naime nakon operativnog zahvata dolazi do nakupljanja viška tekućine u veznom tkivu i drenaža je pritom nužna za poboljšanje opskrbe stanica kisikom, uklanjanje otpadnih tvari, te dotok hranjivih tvari krvlju. Uspješna kod problema migrena, reumatskih oboljenja, sportskih ozljeda, stresa i napetosti te cijelog spektra tegoba modernog načina života.

Traje 30-90 minuta, ovisno o dijagnozi i području koje se tretira, te bi je trebalo izvoditi nekoliko puta tjedno ili u striktno određenim razmacima da bi se vidio učinak drenaže.

Anticelulitna masaža

Najuspješnija tehnika za rješavanje celulita, ali samo onda ako je izvodi stručna osoba. Ova masaža ne smije biti jako bolna i NIKAKO ne smije ostaviti modrice. Kako sam već prije rekla, ako vam je ovaj tretman ostavi modrice, onda znate da ta osoba nije stručna.

Kod anticelulitne masaže koriste se razni pokreti (glađenje, gnječenje, pinch,trljanje) koji ne smiju biti bolni uz tendenciju kretanja prema srcu kako bi se stimulirao odvod limfe koji završava kod srca. Ova tehnika je vrlo učinkovita i kod toniziranja, veće čvrstoće i sjaja kože i poboljšavanje cirkulacije.

Potrebno je više odlazaka na masažu, pa i desetak puta, te kada se postignu dobri rezultati učinkovitost traje jedno vrijeme, ali da bi se takvo stanje održalo, neophodno je nastaviti s masažom da se celulit ne bi vratio. Vrlo je važno napomenuti da nestručni maser može prouzročiti pucanje kapilara, pa čak i trombozu, tako da je vrlo važno provjeriti stručnost osobe koja obavlja masažu.

Osobe s proširenim venama ne bi se smjele podvrgavati ovoj tehnici.