ŠMINKANJE – MAKEUP

Profesionalna šminka je ljepša, izdržljivija i potpuno prilagođena Vašem licu. Nakon savršene frizure zaokružite cjelinu uz šminkanje.

Dnevna šminka
Nije teško niti jako, a sigurno je i ugodno prolazi kroz radni dan, prezentacija ili nešto važno što predstavlja Vas.

Poslovna šminka

Ako se dobro kombiniraju boje, šminka će učiniti da izgledate lijepo i zadovoljno. Zaboravite na jaku i tešku šminku, ako želite da ostavite dobar dojam na radnom mjestu.

Večernja šminka

Prednost večernje šminke je to što za većernje varijante možemo koristiti jarke boje, transparentne ruževe, trepavice i šljokice. Možemo Vas našminkati da budete senzualne, mistične, sexi pa čak i vamp žene.

Vjenčana šminka

Vjenčanje je jedna od najvažnijih prilika u životu svake žene. Nakon dugotrajnog biranja vjenčanice, frizure, prstenja i cvijeća, na red dolazi i biranje savršenog makeupa koji će upotpuniti vaš cjelokupni izgled.

S obzirom na to da se svaka mladenka želi osjećati posebno na svoj važan dan, nije rijetkost da se mladenke sve češće odlučuju prepustiti u ruke profesionalnom vizažistu kako bi bile sigurne da će njihova šminka biti postojana sve do jutra.

Koliko sam termin šminkanja traje?

U prosjeku termin traje 60 min. Ovisno o stilu makeup-a koji se radi, bilo dnevni ili večernji, termin može trajati i kraće. No, uvijek su tu situacije poput skidanja već postojećeg makeup-a i čišćenja lica, savjetovanje oko looka koji želite postići, priprema kože preparativnom kozmetikom, kratko upoznavanje s vašom makeup rutinom itd. Također, u terminu treba ostati dovoljno vremena za eventualne promjene ukoliko vam se nešto i ne svidi. Imajte na umu da je vizažistu potrebno i vaše sudjelovanje u procesu kako bi postigli tehnički što čišći i precizniji makeup. Nemojte očekivati da će vizažist iscrtati savršen oblik crvenih usana u trenutku dok pričate na mobitel.

Što prije: frizura ili šminka?

Nije nužno, no idealno bi bilo da odlazak na frizuru prethodi šminkanju. Razlozi su mnogi: od pranja kose prije same frizure, feniranja tokom kojeg vam se lice može pretjerano zasjajiti do lakiranja kose tokom kojeg čestice laka mogu pasti na lice i izgledati kao masne točkice.

Je li vam potrebno probno šminkanje?

Probno šminkanje služi dobivanju dojma o tome kako ćete izgledati s profesionalnim makeup-om na dan za koji ste se odlučili šminkati. U većini slučajeva se za probno šminkanje odlučuju žene koje se ne šminkaju često ili vrlo malo, te nisu sigurne kako bi izgledale s jačim makeup-om.

Ipak, imajte na umu da vizažist nije čarobnjak

Nemojte imati nerealna očekivanja. Velik broj žena dolazi s pretpostavkom da će nakon profesionalnog šminkanja izgledati identično kao s fotografije koju su pokazale kao referencu na ono što im se sviđa. Ne zanemarujte činjenicu da je na toj fotografiji možda model koji ima u potpunosti drugačiju anatomsku strukturu kostiju lica ili tipa i stanja kože, te na kraju krajeva da fotografije prolaze kroz digitalnu obradu. Nema kreme ili primera koji će u potpunosti nakon 10 min riješiti problem kronično dehidrirane kože koju nikad ne hranite. Takva koža je oljuštena, osjetljiva i sklona crvenilu. Proizvodi kojima vizažist raspolaže mogu smiriti to stanje ili ga ublažiti, ali ne i kompletno riješiti. Također, ako imate sitne bore i linije oko oka, nakon šminkanja one neće nestati. Bitno je paziti da ih se dodatno ne istakne, no one su i dalje tu. Postoje trikovi i korekcije kojima vam vizažist može vizualno stanjiti nos, osjenčati i podignuti jagodice, otvoriti oko i korigirati spušteni kapak… No, postoji granica do koje je to izvedivo a da izgleda odmjereno i funkcionalno. Ako prije šminkanja planirate na bilo kakav tretman (solarij, čišćenje lica, kemijski piling, depilacija nadusnica itd.), bilo bi poželjno da između imate bar nekoliko dana kako bi se koža smirila.